منتديات سطور مشاعر

أهلا ً و سهلا ً بك في منتدانا و منتداك

شكرا ً لثقتك الغاليه و لإختيار منتدانا كبيت ثاني لك

نتمني لك المتعه و الفائده و المشاركه المميزه

منتديات سطور مشاعر


انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

منتديات سطور مشاعر

أهلا ً و سهلا ً بك في منتدانا و منتداك

شكرا ً لثقتك الغاليه و لإختيار منتدانا كبيت ثاني لك

نتمني لك المتعه و الفائده و المشاركه المميزه

منتديات سطور مشاعر

منتديات سطور مشاعر

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

كلماتكم ليست مجرد كلمات عاديه تكتب كلماتكم غاليه جدا ً هي قطعه منكم هي بصمه مشاعركم الصافيه كتبت بصدق في لحظه حب حقيقي , غرام فاق الخيال , نشوه ، حزن ، أنين ، جرح ، حنين إشتياق , أسردها كما يحلو لك وأتركنا نسبح في محيط مشاعرك الفياض

اهلا بكم فى المنندى اجمل الاعضاء وشكرا لكم على الانضمام الى اسرة اللمنتدى

4 مشترك

    من .. المطبخ العالمي الشعبي

    avatar
    mimoda
    حـــــرف جــــديد
    حـــــرف جــــديد


    Number of posts : 40
    سمعتك : 0
    نقاط النشاط : 22283
    Registration date : 05/03/2009

    من .. المطبخ العالمي الشعبي Empty من .. المطبخ العالمي الشعبي

    مُساهمة من طرف mimoda الجمعة أكتوبر 09, 2009 7:20 am




    أصدقائي وصديقاتي ...


    وأخص بالذكر العضوات اللي معانا ..عشان طبخة النهاردة تفيدهم بحياتهم المستقبلية..


    يعني يتعلموها ويخشوا دنيا .. وهن واثقات من النجاح بالحياة الزوجية


    وبصراحة أكتر .. من خلال الطبخة الفزيعة دي حنضمن لكن زواجا" سعيدا"..


    المقادير :

    بيضة __ عدد 2

    كسرولة متوسطة الحجم

    كوبايتين مياه .. عادية, مش بالضرورة معدنية


    .......



    طريقة الأعداد والتحضير :

    نصب كمية المياة في الكسرولة ..

    ثم نشعل البوتجاز بحذر شديد..

    ثم نضع الكسرولة على البوتجاز ..

    ثم نضع البيضتان .. في الكسرولة

    ثم نضع الملح والحامض فوق المزيج

    نضع التايمر على مدة ثمان دقائق ..

    ومن ثم نرفع الكسرولة من على النار .. ونطفئ البوتجاز..


    نغمر البيض في الماء بالبارد..

    ثم نقشر البيض في وعاء فارغ .. ونلقي بالقشر في سلة القمامة..

    ونضع الطبخة الناتجة في طبق..

    ويمكن أن نقدمها مع بعض الطماطم .. والخيار..

    وبألف هنا وشفا يارب...

    أتمنى أني أكون قدمتلكم طبق .. وأي أستفسار .. أي سؤال


    بأمكانكم تسألوا يا أمامير...

    مع تحياتي .. وأدي دقني لو فلحتم...........

    .................

    ....


    .
    BoRkAn
    BoRkAn
    مـــــــديــــــــــــر
    مـــــــديــــــــــــر


    من .. المطبخ العالمي الشعبي 1210
    Number of posts : 75
    سمعتك : 0
    نقاط النشاط : 22383
    Registration date : 02/03/2009

    من .. المطبخ العالمي الشعبي Empty رد: من .. المطبخ العالمي الشعبي

    مُساهمة من طرف BoRkAn الجمعة أكتوبر 09, 2009 8:10 am




    يا سلام علي الطبخه الهايله يا ميمو



    بجد بجد انا استفدت كتير منها


    :laugh: :laugh:


    أخيرا ً لقينا شيف محترف يعلمنا إذاي نعمل طبخه البيض الصعبه دي


    بجد بجد طبخه فزززززززززززززيعه


    يثبت الموضوع فتره للأهميه الشديده



    :bbc:
    avatar
    mimoda
    حـــــرف جــــديد
    حـــــرف جــــديد


    Number of posts : 40
    سمعتك : 0
    نقاط النشاط : 22283
    Registration date : 05/03/2009

    من .. المطبخ العالمي الشعبي Empty رد: من .. المطبخ العالمي الشعبي

    مُساهمة من طرف mimoda السبت أكتوبر 10, 2009 1:50 pm



    ..




    ولسه ياعمرو..

    أستنى عليا شوية ..


    ده أنا حعلمكم بالموضوع الجاي .. البيض المقلي..


    بالزبدة البلدي ... وبالزيت المازولا ..وبزيت الزيتون

    بس مش حابب أزود الجرعة خلال يومين تلاتة .. لازم يستوعبوا الطبخة كويس


    ده أنتم تؤمروا ياكماحة


    ............


    ....


    ...


    avatar
    alma libre
    حـــــرف جــــديد
    حـــــرف جــــديد


    من .. المطبخ العالمي الشعبي 710
    Number of posts : 19
    Birthday : 01/01/1900
    سمعتك : 1
    نقاط النشاط : 21365
    Registration date : 14/10/2009

    من .. المطبخ العالمي الشعبي Empty رد: من .. المطبخ العالمي الشعبي

    مُساهمة من طرف alma libre الخميس أكتوبر 15, 2009 3:26 pm




    مساء الخير للكل



    بجد بجد متشكرة اوي اوي يا شيف محمود على المعلومات الفزيعة عن الطبخة الصعبة دي


    انا بجد اتعلمت منها حاجات كتيرة كانت غامضة اوي بالنسبة لي


    ده انا كنت فاكرة ان البوتاجاز بيولع لوحده بمجرد انك تحط الكسرولة





    بس قبل ما تشرح طريقة البيض المقلي و الطبخات المعقدة اللي من النوع ده



    لو سمحت يعني انا لسة فيه حاجات عاوزة حضرتك تفسرهالي




    1. كمية الملح و الحامض اللي لازم نحطها مع المية

    2. كمية الماء البارد اللي لازم نوضعها بعد الطبخ

    3. ازاي نقشر البيضة؟ انا حاولت اقشرها بسكينة بس ما قدرتش

    4. رابعا باه، هو البوتاجاز بيولع ازاي على فكرة ؟؟؟؟؟



    اتمنى ان اسالتي ما يكنش فيها ازعاج لحضرتك



    و متشكرة اوي اوي على البرنامج الهايل و المفيد ده









    و تقبل مروري









    ..
    avatar
    mimoda
    حـــــرف جــــديد
    حـــــرف جــــديد


    Number of posts : 40
    سمعتك : 0
    نقاط النشاط : 22283
    Registration date : 05/03/2009

    من .. المطبخ العالمي الشعبي Empty رد: من .. المطبخ العالمي الشعبي

    مُساهمة من طرف mimoda الإثنين أكتوبر 19, 2009 3:37 pm







    بالنسبة لكمية الملح والحامض



    نحضر ليمونة ونقسمها لقسمين متساويين...


    نأخذ القسم الأول ... وعلى فكرة أنا شايفك ياألما بتتلمضي بلسانك من ذكر الليمون


    المهم نأخذ نصف الليمونة ونقوم بعصره فوق المية والبيض


    ونضع نصف ملعقة من الملح ...



    وعلى فكرة .. وده سبب علمي


    الحامض والملح بيمنعوا من تكسر البيض أو تشققه أثناء عملية الغلي


    وبيحموا القشرة الكلسية...


    أما بالنسبة لكمية المية.. فهي كوباية لكل بيضة..


    بالنسبة لتقشير البيضة... وده سؤال مهم وجوهري..


    نمسك البيضة براحة اليد .. وبخبطة حنينة على الجبين من جهة الرأس ..


    نجد أنها قد تهشمت قليلا ..

    نفركها بكلتا اليدين .. ثو نزيل القشرة..


    بالنسبة لتوليع البوتوجاز :


    نكلم ماما ونقولها تعالي ولعيلنا البوتوجاز يامامي..

    عشان أحنا مش لازم نولع الكبريت خالص ..


    عشان مش نحرق صوابعنا ...

    ولما نكبر شوية حنتعلم أزاي نولع الفرن ....


    أتمنى أني أكون أجبتك على أسئلتك وبجد..

    لو لقيتي أي صعوبة أبقي أسألي من غير تردد

    الحكاية مهمة جدا ..مش سلق بيض........



    Laughing



    ................

    .....

    .


    avatar
    alma libre
    حـــــرف جــــديد
    حـــــرف جــــديد


    من .. المطبخ العالمي الشعبي 710
    Number of posts : 19
    Birthday : 01/01/1900
    سمعتك : 1
    نقاط النشاط : 21365
    Registration date : 14/10/2009

    من .. المطبخ العالمي الشعبي Empty رد: من .. المطبخ العالمي الشعبي

    مُساهمة من طرف alma libre الأربعاء أكتوبر 21, 2009 9:27 am

    [size=18]






    مرسي بجد انك تنازلت و تواضعت و تكرمت و اديتنا جزء من وقتك الثمين عشان تجاوب على الاسئلة

    بس معلش حاستغل طولة بالك و صبرك و لصعوبة الطبخة حاسال حضرتك كمان كم سؤال متعلق بالموضوع:

    1. فاي سن اقدر اولع البوتاجاز لوحدي؟

    2. و الفرن؟

    3. ينفع اخبط البيض على جبين اللي قدامي؟

    4. لما نعصر نص الليمونة على البيض، النص التاني حنعمل بيه ايه؟ و لا هو تبذير و خلاص؟



    و ميرسييي




















    (ايه العنف ده، خبط ع الدماغ و مش عارفة ايه
    و انا اللي اديت فرصة و كنت فاكرة اننا ممكن نتعلم منكم حاجة مفيدة

    ال خبطة ع الجبين ال

    اما نشوف اخرتها معاكو)
    [/size]











    .
    avatar
    mimoda
    حـــــرف جــــديد
    حـــــرف جــــديد


    Number of posts : 40
    سمعتك : 0
    نقاط النشاط : 22283
    Registration date : 05/03/2009

    من .. المطبخ العالمي الشعبي Empty رد: من .. المطبخ العالمي الشعبي

    مُساهمة من طرف mimoda الأربعاء أكتوبر 21, 2009 2:06 pm






    تعجبني أوي أنا .. البنت اللي تعرف مصلحتها فين



    وعشان كده .. أنا حقدملكم .. كل خبرتي بالطبخة دية..


    بصي يقى.....


    بالنسبة للفرن .. فأنا حسأل عدة أسئلة .. لو جاوبتي على 90 % منها يبقى ممكن


    أنك تولعي فالبيت حتى .. مش بالفرن بس ..

    وعشان أكون منصف .. وتاخدي فرصتك... أنا حديكي خيارات بالأسئلة..

    عايزاها .. ثقافية؟؟؟ .. رياضية؟؟؟ فنية ؟؟؟.. أختاري وأنا حسـألك...


    بالنسبة للبوتجاز .. فده محتاج لمرحلة تانية .. يعني ... بعد مرحلة الفرن ..


    مستعجلة على أيه يعني ؟؟زز


    المهم


    بالنسبة لخبط البيضة .. ممكن جدا تخبطيها فأي حد .. من غير ماتكسري مشاعره...


    أما بالنسبة لنص الليمونة الباقي ..


    فهو عشان جارتنا روحية اللي ساكنة فوقنا ..


    أصلها بتتوحم .. ونفسها بتغم عليها ...


    أتمنى أكون قد أجبت على أسئلتك .. وأفدتك


    وصدقيني..


    الخبطة ع الجبين .. لازم حتورم العين....



    ..........


    ....


    .
    avatar
    alma libre
    حـــــرف جــــديد
    حـــــرف جــــديد


    من .. المطبخ العالمي الشعبي 710
    Number of posts : 19
    Birthday : 01/01/1900
    سمعتك : 1
    نقاط النشاط : 21365
    Registration date : 14/10/2009

    من .. المطبخ العالمي الشعبي Empty رد: من .. المطبخ العالمي الشعبي

    مُساهمة من طرف alma libre الجمعة أكتوبر 23, 2009 8:42 am






    انا تحت امرك فاي اسئلة عاوز تسالها و فاي مجال

    ده اقل واجب اقدر اعمله بعد كل النصايح الجامدة

    المتعلقة بالطبخة المعقدة دي








    بصراحة

    انا بس عاوزة انجح في الاسئلة عشان اقدر اولع الفرن

    اصل اخر مرة حاولت ولعت المطبخ بالبيت بالبيوت العشوائية

    اللي ورا الشارع على طول


    Embarassed


    و حياة ولاد روحية التسعطاشر بلاش اسئلة صعبة ارجوك

    pale

    .
    avatar
    حلم العمر
    حـــــرف جــــديد
    حـــــرف جــــديد


    من .. المطبخ العالمي الشعبي 510
    Number of posts : 8
    Birthday : 02/02/1985
    سمعتك : 1
    نقاط النشاط : 20994
    Registration date : 09/01/2010

    من .. المطبخ العالمي الشعبي Empty رد: من .. المطبخ العالمي الشعبي

    مُساهمة من طرف حلم العمر الجمعة يناير 15, 2010 5:19 am

    ههههههههههه موضوع حلو ضحكتني من قلبي بجد و الله

      الوقت/التاريخ الآن هو الأحد مايو 19, 2024 11:49 am